Редактор: e-mail: Кадър: Нова телевизияЖурналистът от 24 часа Виктор Иванов допусна неочакван

...
Редактор: e-mail: Кадър: Нова телевизияЖурналистът от 24 часа Виктор Иванов допусна неочакван
Коментари Харесай

Журналистът Виктор Иванов: ГЕРБ може да се възползва от вратичка в Конституцията и кабинетът Даниел Митов да бъде приет

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: " Нова телевизия "

Журналистът от " 24 часа " Виктор Иванов позволи непредвиден вид на развръзката с избирането на нов кабинет.

" Това, което ме изненадва, е нежеланието на ГЕРБ да върнат бързо мандата което ми подухва съмнения, че ще опитат да употребяват една малка врата в Конституцията - действително да го прокарат с по-малко от предстоящите 121 гласа. Всъщност, държавно управление се избира с повече от половината присъстващи депутати. При паднал кворум ГЕРБ могат да си изберат държавно управление. Появиха се през днешния ден непотвърдени информации, че има дипломатически напън за приемането на държавното управление на Даниел Митов. Но все пак съгласно мен това към момента са спекулации. Ние оставаме на сюжета за доста бързи парламентарни избори на 18 юли. Бойко Борисов не очакваше да завоюва толкоз доста. Слави Трифонов също не очакваше да завоюва толкоз доста. Всички останали в Народното събрание са в потрес и смут, а Румен Радев се притеснявам, че и той не знае какво прави ", сподели Иванов в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Реално няма избран ред за гласуването - разновидността първо да се гласоподава министър-председател, а по-късно за кабинета, беше въведен при гласуването за държавното управление на Сергей Станишев. Не знам дали си спомняте, че той направи две държавни управления. Първият път съзнателно извъртяха по този начин процедурата, с цел да го изберат него за министър председател и да не му изберат държавно управление, с цел да може Движение за права и свободи да влезе в обединението. Тогава едни депутати се разсейваха и отиваха до тоалетната. Реално нищо не пречи държавно управление и министър председател да се гласоподават " накуп ", разяснява още той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР